TREDJE NATUR prækvalificeret i Gustavsberg tæt ved Stockholm. Värmdö Kommune har netop udtaget 4 teams til et parallelopdrag omkring udviklingen af Gustavsberg. Opraget skal danne grundlag for byudvikling i havneområdet og centrale dele af Gustavsberg.

På et team med C.F. Møller og Rambøll er vi udvalgt blandt 38 anmodende teams til at komme med et bud på, hvordan havneområdet og centrale dele af Gustavsberg i Sverige skal udvikles over de kommende år.

– Det er dejligt, at der er så mange og så kvalificerede aktører, som har budt ind på opgaven, siger Anders Gullander, ordfører for Värmdös Kommuneplanudvalg.
– Det viser også, at Gustavsberg i dag er et yderst interessant område at være med til at udvikle, forklarer han.

Fire delområder er nøglen

Den konkrete opgave bliver i første omgang et parallelopdrag, hvor fire teams får lov til at give bud på, hvordan fire delområder i Gustavsberg kan udvikles. Det drejer sig om byparken, centrum, Kråkberget og Vattentornsberget.

I konkurrenceområderne skal der lægges planer for boliger, erhverv, kontorer, børnehaver, forsamlingshuse og ældreboliger. Der planlægges en ny park i byen med spændende og interessante mødepladser. Samtidig skal havneområdet kobles sammen med centrum og de øvrige dele af Gustavsberg igennem et grønt strøg.

Resultatet af parallelopdraget vil danne fundamentet for det kommende detaljeplanarbejde for byudviklingen i Gustavsberg. Udover vores team er også Kod Arkitekter, Mandaworks/Adept og White blevet udvalgt til at deltage i parallelopdraget.

Læs mere om konkurrencen hos Värmdö Kommune og området.