En ny generation projektledere er på vej.

Som en del af TREDJE NATURs langsigtede mål er hele arkitektkontoret i de kommende måneder involveret i et projektledereksperiment. Eksperimentet har til formål at udvikle snitfladen mellem de innovative projektlederværtøjer og tegnestuens særlige kultur. Idéen er at nedbryde ulemperne ved projektprocessernes indbyggede skel til fordel for den bedste proces og værdiskabelse. Med udgangspunkt i både medarbejdernes og ledelsens daglige projektudfordringer implementeres værktøjerne direkte og forankres dermed løbende i tegnestuens dna.

Eksperimentet sker i samarbejde med virksomheden Promentum. Anette Kristensen, der er i spidsen for eksperimentet, er begejstret for samarbejdet: ”Deltagerne i netop TREDJE NATUR er særligt optaget af deres faglige udvikling og hvordan kursuset kan styrke dem i deres daglige arbejde. Derfor er det kanonspændende at skræddersy kurset til dem løbende.”

Tegnestuen har siden start oplevet vækst og har formået at tiltrække både unge talenter og meget erfarne arkitekter på tegnestuen. Dermed har det været oplagt at bruge eksperimentet til at styrke den fælles dialog med afsæt i tegnestuens overordnede formål, nemlig at skabe hybride byer tilpasset det levende og ikke omvendt. Således bliver eksperimentet direkte orienteret mod forandringsledelse i en dynamisk branche, hvor der under korte deadlines skal leveres nye løsninger og høj kvalitet på alle fagets niveauer.

Administrerende direktør Malene Krüger: ”Når du møder en af vores medarbejdere ude i felten møder du en ambassadør for tegnestuen. Vi vil gerne være eksponenter for en særlig samskabelseskultur med høj faglighed, begejstring og transparent projektledelse. Her på kontoret har vi altid en positivistisk tilgang til udviklingen af projekterne, men samtidig er det altafgørende, at vi skaber tryghed hos bygherrerne. Her er kurset spot on fordi det kobler det intuitive arkitektoniske drive med den systematiske projekledertilgang.”


Projektforløbet kører halvanden dag om ugen henover foråret og sommeren. TREDJE NATUR har netop fejret 3 års fødselsdag, og med 25 mennesker på tegnesalen går udviklingen stærkt. Igennem eksperimentet forventer ledelsen fortsat at kunne inspirere medarbejderne til en høj grad af personlig og kunstnerisk udvikling igennem projekternes udvikling.

Anna Sissela Michalsdotter, der har været med hos TREDJE NATUR siden begyndelsen, oplever allerede nu værdien af uddannelsen: ”Det er inspirerende at se, hvordan redskaberne hjælper med at skærpe overblikket og give tid til de enkelte projektspor. Samarbejdspartnerne oplever også en større tryghed, når vi kommer ud med en konsekvent strukturering af projektets leverancer.”

OM TREDJE NATUR
Det københavnske projektkontor har med kun 3 år på bagen oplevet en flyvende start. Højprofilerede opgaver, så som udviklingen af den nye by Vinge ved Frederikssund og klimatilpasningen af Enghaveparken er under projektering. Dertil kommer for eksempel den spektakulære forundersøgelse af Åboulevarden, hvor bilerne skal gemmes af vejen til gavn for by og natur og det hybride produkt Klimaflisen, som skal afhjælpe ensidige byer med våde kældre. Kontoret har til huse på Nørrebro ved Superkilen.

OM PROMENTUM
Høj arbejdsglæde hjælper til høj livskvalitet. Vores uddannelse har fokus på, at danskerne går glade, engagerede og motiverede på arbejde. Fordi den glade medarbejdere er i Promentums vision mere motiverede og engagerede i deres arbejdsliv. Og skaber derfor både større værdi for arbejdspladsen og mere livskvalitet i privatlivet. Læs mere her.