TREDJE NATUR vokser og ansætter ny direktør. Tegnestuen har i det forgangne år for alvor slået igennem med deres helhedsorienterede tilgang til arkitektur og vundet en række højprofilerede opgaver, der nu er under realisering.

Pressemeddelelse offentliggjort 12. januar 2014

TREDJE NATUR har i løbet af 2014 oplevet en eksplosiv vækst og mere end fordoblet antallet af ansatte. Tendensen fortsætter i det nye år, hvor vi runder 25 ansatte til februar. Dermed er firmaet på under 3 år blevet samlingssted for nogle af Danmarks dygtigste arkitekter, siden partnerne Ole Schrøder og Flemming Rafn Thomsen etablerede TREDJE NATUR på baggrund af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

TREDJE NATUR har fra årsskiftet derfor ansat Malene Krüger som administrerende direktør. Malene tilfører firmaet en stærk faglig og ledelsesmæssig profil og en intuitiv forståelse for tegnestuens agenda. Malene har desuden en stærk arkitektfaglig og forretningsmæssig baggrund, blandt andet som partner i egen virksomhed og gennem de sidste års arbejde i Danske Arks bestyrelse 

TREDJE NATUR har på ganske kort tid formået at bryde igennem konventionerne, og er i mine øjne det mest forfriskende eksempel på, hvordan vi kan skabe en ny form for arkitektur. Det glæder jeg mig til at blive en del af! Sammen vil vi udvikle de forretningsmæssige rammer for tegnestuens kunstneriske vitalitet og udbrede agendaen omkring det hybride blik på arkitektur, landskabsarkitektur og Naturværdi´, siger administrerende direktør, Malene Krüger

Konkret drejer opgaverne sig blandt andet om det enorme byudviklingprojekt for Vinges nye bycentrum og station, som laves i et ligeligt samarbejde med Henning Larsen Architects. Her skal der samlet disponeres 156.000 etagemeter og tegnes projektforslag for en ny s-togsstation, en landskabsbro og de første 30.000 m2 bolig, erhverv samt kommunale funktioner.

Dertil kommer fornyelsen af Enghaveparken, der i fremtiden desuden skal kunne modtage 26.000 m3 skybrudsvand og energi- og klimaudviklingen af Almegård Kaserne på Bornholm. P.t arbejder tegnestuen på konkurrencerne for KlimaByen i Middelfart, Klimakvarteret på Østerbro, KlimaFlisen for Realdania og bydelen Nye i Aarhus. Dertil kommer en række endnu ikke offentliggjorte bygnings- og landskabsprojekter.

`Vi glæder os utroligt meget over, at TREDJE NATUR nu er nået et punkt som vi for 3 år siden, end ikke turde drømme om. Her skal der være højt til loftet og plads til store armbevægelser i en konstant udvikling og nuancering af tegnestuens filosofi og praksis. Malene Krüger er i vores øjne den helt ideelle person til rollen som administrerende direktør. Sammen kan vi gøre endnu flere drømme til virkelighed og videreudvikle tegnestuens projekter, kultur og agenda i en kunstnerisk businessplan. Det bliver vildt!”, siger partnere, Flemming Rafn Thomsen og Ole Schrøder

Aktuelt er TREDJE NATUR på plakaten til klimaudstillingen ’Regnen kommer’ på Dansk Arkitektur Center, der åbner den 16. januar. Fredag d. 20. marts inviterer vi til tegnestuens 3-års fødselsdag, hvor vi vil præsentere nye kolleger og projekter.