TREDJE NATUR deltager på årets folkemøde. I forbindelse med DK2050 er vi med på to events om lørdagen på folkemødet. Det ene i debat med bl.a. Rasmus Helveg Petersen, Klima-energi- og bygningsminister om Danmark som ’green lab’ og det andet som workshop i fremtidsscenariet Guerilla Green.

Hvorfor skal Danmark være et ’green lab’?
14. juni 17:45 – 18:45

Hvilke muligheder har Danmark for at være et ’green lab’, hvor løsninger til resten af verden kan afprøves og udvikles? Er Danmark, danske byer og dansk viden god nok til at være et globalt hotspot for udviklingen af grønne løsninger? Med Klima-energi og bygningsministeren stiller vi skarpt på, hvordan vi sikrer at dansk eksport af grønne teknologiske løsninger (for-)bliver lukrativt. Når vi i 2050 skal vurdere, hvordan vi har sikret grøn omstilling gennem arbejdskraft og omlægning af industri, hvilke satsninger/tiltag har da været de vigtigste på nationalt- og regionalpolitisk niveau?

Læs mere om Danmark som Green Lab

Guerilla Green
DK2050 workshop med TREDJE NATUR
14. juni 19:30 – 20:30

Den innovative landskabstegnestue TREDJE NATUR fra København er udvalgt til at visualisere de omstillingsscenarier som DK2050 teltet kredser om. Kom og hjælp dem – i en udviklende workshop – med at finde ud af hvordan antagelser om fremtiden gøres til en bygget bæredygtig virkelighed. Scenariet Guerilla Green beskriver et fremtidigt Danmark domineret af individuelle værdier og livsstile, mens den teknologiske udvikling, især for grønne teknologier, er ujævn, og gennemføres uden særlig støtte fra det politiske system. Ny teknologi drives nedefra af forskellige aktører som slår til ukoordineret og uden generel styring eller central bevidsthed og styring. TREDJE NATUR vil få selskab af Rambøll samt analysebureauet Damvad.

Læs mere om Guerilla Green

Om DK2050
DK2050 er et ambitiøst projekt, der samler ti kommuner, fire ministerier, tre regioner, fonde og private virksomheder for at fremme nytænkning og opstille konkrete scenarier for, hvordan vi kommer til at bo og leve i byer og byregioner i 2050.

Læs mere om  DK2050